poniedziałek, 3 października 2011

uroczyste otwarcie...

...Sezonu Dyniowego!
to jest moja autorska wersja pumpkin cheesecake'a, czyli pi*oko
uprażyć dynię /tak by wyszło ok. dużego kubka ;P
zagęścić białą czekoladą i można dodać ew. pół paczki proszku budyniowego /wanil./
serek sernikowy śmietankowy [ok. pół kilograma] zmiksować z 2 dużymi jajami
można dodać słodyczy - stopione toffi, krówki, kawałki batonów lub po prostu dosłodzić cukrem ;)
papilotki wysypać śrutą owsianą /naturalne płatki górskie, niezjadliiwe muesli itp.
na taki podkład wylać masę serowo-dyniową - nie wyrasta

suszyć w piekarniku ok. godzinę w temp. do 170 st. Celsjusza
po ostudzeniu - do lodówki na min. 2h; najlepiej na cała noc
płatki "wypiją" wilgoć z ciasta a w papilotkach powstanie pyszny krem

o taki:



tu polałam sosem toffi zamiast dosładzać sam cheesecake

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Czy zostawisz ślad pod tym postem?